Acrogym

Acrogym is een een combinatie van acrobatiek en turnen, verbonden door dans. Kenmerkend aan acrogym is dat je niet individueel werkt, maar als team. Elk paar / elke groep maakt zijn eigen oefening op muziek op een vloer van 12 bij 12 meter.

Een balans-oefening bevat, naast behendigheid, lenigheid en dans, vooral evenwichtsdelen, waarbij de onderpartner de bovenpartner in evenwicht houdt. In de balans-oefening worden statische elementen getoond zoals piramides. Hierbij wordt een bepaalde houding aangenomen die minimaal 3 seconden volgehouden moet worden. Dit vereist ook veel kracht. De bovenpartner doet bijvoorbeeld een spreidhoeksteun of handstand. Een dynamische oefening, ook wel tempo genoemd, bevat meer dynamische elementen waarbij de onderpartner de bovenpartner in de lucht werpt. De bovenpartner maakt dan bijvoorbeeld een streksprong of salto. De partners moeten ook synchroon tumblen. Tot slot is er nog een combinatie-oefening, waarbij zowel balans- als tempo-elementen uitgevoerd worden.

Acrogym is bij CCO op elk niveau te beoefenen. Van de opstart bij de circusgym tot acrogym op (hoog) wedstrijdniveau. Nieuwsgierig geworden ? Misschien is Acrogym wel wat voor jou!

Interesse? Kom langs voor een gratis proefles! 

Klik hier voor het lesrooster of mail voor meer informatie