CCO gymnasten domineren podium OKWN

 

– PERSBERICHT –150614.Alle Acrogym podiumplaatsen C-niveau voor CCO tijdens OKWN

In het weekend van 13 en 14 juni vond de 19e editie van de Open Kampioenschappen West-Nederland (OKWN) Acrogym plaats. Van CCO Zaandam wisten zes teams een podiumplaats te bemachtigen. In het C-niveau werd zelfs het volledige podium door de gymvereniging bezet.  

Zaterdagochtend 13 juni stonden het E- en D-niveau op het programma. Bij de E senioren damespaar behaalden Faye van ’t Slot en Maaike Suurmeijer de 2e plaats met een score van 25.600. De 3e plaats was ook voor CCO, namelijk voor Iris Landstra en Mirte Glas (combinatie CCO/Kwiek) met een score van 25.400. Zaterdagmiddag stonden het A- en B-niveau (hoogste niveau) op het programma.

Bijzonder aan dit kampioenschap, is het avondvullende programma van de zaterdag, waar acht gymverenigingen het tegen elkaar opnamen in de Acrogym groepsdemonstraties.  Van de kleintjes van G.V. Fraternitas tot de groep van Groen-Wit Leiden die spectaculaire vluchtelementen liet zien. Uiteindelijk was FIT ’84 Amstelveen met een gevarieerde demo de winnaar van de wedstrijd.

Zondagochtend 14 juni namen de C-niveau teams het tegen elkaar op. De 1e plaats ging naar het damestrio Luna Mulderij, Evelien Hotting en Melissa Fidder met een score van 26.450 op de voet gevolgd door het trio Susan Butter, Jamie Cornelisse en Ashley Fidder met een score van 26.050. Ook de 3e plaats was voor CCO: het team van Finette Jansen, Hai Yan Flier en Kyara Stam behaalden een score van 24.550. Een fantastisch resultaat. Op 21 juni zal het winnende team zich bewijzen op de Nederlandse Kampioenschappen tijdens de Fantastic Gymnastics in Ahoy Rotterdam.

 

Noot voor de redactie:

CCO is de oudste gymvereniging van de Zaanstreek, opgericht in 1879. De Acrogym afdeling werd opgericht in 1988. Acrogym is een combinatie van acrobatiek en turnen, verbonden door dans. Kenmerkend aan Acrogym is dat je niet individueel werkt, maar als team. Elk paar/ elke groep maakt zijn eigen oefening op muziek op een vloer van 12 bij 12 meter, met daarin balans (bijvoorbeeld piramides) en tempo elementen (salto’s). Acrogym is in Nederland vooral bekend van Cirque du Soleil en sinds kort via de talentenshow op televisie. Minder bekend is de wedstrijdvariant waar op verschillende niveaus (van laag E tot hoog A niveau) wordt gestreden om medailles.

Voor meer informatie: www.ccozaandam.nl of www.kngu.nl. Voor overige vragen kunt u contact opnemen met Anika van den Bergh, pers/communicatie CCO Zaandam: communicatie@ccozaandam.nl of 06-48359621.